Finish wielertocht 30 meter boven Floriadeterrein

Door NEWWORLD, donderdag 29 september 2011 07:39
Finish wielertocht 30 meter boven Floriadeterrein
VENLO - Volgend jaar worden de Wereldkampioenschappen Wielrennen in de provincie Limburg verreden. Op zaterdag 1 oktober wappert de WK-startvlag voor heel even op grote hoogte als de wielrenners in de voorlaatste etappe finishen in de kabelbaan hoog boven het Floriadeterrein in Venlo.

Cycling Team Grenzeloos Limburg (CT), toerfietsclub van de Provincie Limburg, is onderweg om de startvlag van het WK wielrennen per fiets over te brengen van Kopenhagen naar Maastricht. Op de slotdag van het WK in Kopenhagen, zondag 25 september nam oud-wereldkampioen en ambassadeur het WK Limburg 2012 Jan Janssen namens het team de startvlag in ontvangst van UCI-voorzitter Pat McQuaid. Dat gebeurde direct nadat McQuaid het startsein had gegeven voor het WK voor professionals. De tocht van Kopenhagen naar Maastricht is 1.200 kilometer lang en wordt in 7 dagen overbrugd. Gedurende de tocht zijn diverse promo activiteiten gepland.

Het is nooit eerder voorgekomen dat een wielerwedstrijd eindigt in een kabelbaan. De langste en hoogste kabelbaan van Nederland zweeft over een park, waar momenteel hard gewerkt wordt aan de Floriade 2012. De promotietocht eindigt een dag later op zondag 2 oktober op de markt in Maastricht, de plek waar in 2012 het WK (wegwedstrijd heren elite) van start gaat. Dit is de eerste keer dat op deze wijze een WK symbolisch wordt overgedragen tussen de organiserende landen.

(Gelezen door 1 op de 40 Limburgers)
Foto uploaden Reageer Print TwitThis NuJIJ MSNReporter Facebook LinkedIn del.icio.us Digg Google MySpace
Gerelateerde berichten
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Meest gelezen

Laatste Nieuws