Van Vliet trekt Keutenberg dichterbij Cauberg

Door NEWWORLD, vrijdag 27 januari 2012 07:18
Van Vliet trekt Keutenberg dichterbij Cauberg
VALKENBURG - Het parcours van de Amstel Gold Race, die dit jaar op zondag 15 april verreden wordt, ondergaat één belangrijke wijziging. In de overtuiging meer spanning en dynamiek in de finale te brengen, heeft koersdirecteur Leo van Vliet de afstand tussen de voorlaatste beklimming, de Keutenberg, en de eindstreep op de Cauberg in Valkenburg met ruim twee kilometer ingekort.

Van Vliet heeft daartoe de traditionele afdaling van de Sibbergrubbe en de daaropvolgende passage door het centrum van Valkenburg geschrapt. De afstand tussen Keutenberg en Cauberg is nu 9,6 kilometer, terwijl die voorheen 12,3 kilometer bedroeg. Bij het binnenrijden van Sibbe worden de renners op 15 april via de Dorpsstraat naar de Daalhemmerweg geleid, gevolgd door de afdaling van de Daalhemmerberg.

"Aan de voet duikt meteen de Cauberg voor hun ogen op. Ik ben ervan overtuigd dat deze hertekende finale de spanning danig zal opvoeren en vooral de aanvallers veel meer kans van slagen biedt," meent Leo van Vliet. "In het verleden werden ontsnappingen die op of na de Keutenberg tot stand kwamen meestal op het vlakke gedeelte tussen de Sibbergrubbe en de aanloop naar de Cauberg in de kiem gesmoord. Nu krijgen de vluchters dankzij de afdaling van de Daalhemmerberg nog de gelegenheid om te herstellen voordat ze aan de laatste beklimming van de Cauberg beginnen. Bovendien nodigt de kortere afstand tussen Keutenberg en Cauberg durvers meer uit om een greep naar de overwinning te doen."

Voor het overige ondergaat de route nauwelijks noemenswaardige wijzigingen. De 47e editie van de Amstel Gold Race, met traditiegetrouw start op de Markt in Maastricht en finish op de Cauberg in Valkenburg, is 255,1 kilometer lang en herbergt in totaal 31 beklimmingen zoals de Bemelerberg, Gulperberg, Eyserbosweg, Keutenberg en Cauberg. In Nederlands enige WorldTour-klassieker, die vorig jaar evenals in 2010 gewonnen werd door de Belg Philippe Gilbert, starten de allerbeste ploegen ter wereld, waaronder de Nederlandse teams Rabobank, Vacansoleil en Project 1t4i.

(Gelezen door 1 op de 31 Limburgers)
Foto uploaden Reageer Print TwitThis NuJIJ MSNReporter Facebook LinkedIn del.icio.us Digg Google MySpace
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Meest gelezen

Laatste Nieuws