GS: ‘Limburg naar Olympisch niveau brengen’

Door NEWWORLD, maandag 26 september 2011 07:33
GS: ‘Limburg naar Olympisch niveau brengen’
MAASTRICHT - Gedeputeerde Staten (GS) van Limburg hebben de Limburgse Olympische Ambitie (LOA) uitgesproken om de provincie de komende jaren in de volle breedte naar Olympisch niveau te brengen. Limburg benut het Olympisch Plan 2028 en de mogelijke Nederlandse kandidatuur voor de Olympische en Paralympische Spelen van 2028 om een (sport)omgeving te creëren waar iedere Limburger het beste uit zichzelf kan halen. Sportgedeputeerde Theo Krebber en Eric Eijkelberg, directeur Olympisch Vuur 2028, ondertekenen afgelopen week de samenwerking in Kopenhagen tijdens de presentatie van het WK Wielrennen 2012, dat volgend jaar in Limburg zal plaatsvinden.

Om Limburgers meer en betere mogelijkheden te geven om een levenlang te kunnen sporten, zal worden ingezet op moderne accommodaties voor topsport en breedtesport. Samen met de gemeenten zal vorm worden gegeven aan de ruimtelijke ontwikkelingen (sportinfrastructuur) die noodzakelijk zijn om de Olympische ambitie te realiseren. Sportzone Limburg in de regio Sittard-Geleen is daarin een belangrijk sportknooppunt. Op dit moment wordt volop gebouwd aan deze sportzone. Ook zal worden ingezet op het binnenhalen en organiseren van internationale topsportevenementen, mede om de breedtesport actief te stimuleren. Deze evenementen moeten niet alleen het imago van Limburg als internationale sportprovincie versterken en extra bezoekers en toeristen genereren, maar ook als inspiratiebron dienen voor Limburgse jonge talenten. Zij kunnen dichtbij huis hun grote voorbeelden bewonderen.

Met het oog op een mogelijk bid voor de Olympische en Paralympische Spelen in Nederland gaat de Provincie Limburg zich nadrukkelijk richten op vier takken van sport: wielrennen, mountainbiken, handbal en paardensport. In deze takken van sport wil Limburg de komende jaren meer aansprekende evenementen binnenhalen. Het WK wielrennen en voorronden EK handbal volgend jaar zijn daar de eerste voorbeelden van. Om de Limburgse Olympische Ambities te kunnen waarmaken, zoekt de Provincie niet alleen de samenwerking met Olympisch Vuur 2028, maar gaan overheid, bedrijfsleven, zorg, onderwijs en sport binnen de provincie de krachten bundelen.

Foto: Roosenboom Fotografie

(Gelezen door 1 op de 38 Limburgers)
Foto uploaden Reageer Print TwitThis NuJIJ MSNReporter Facebook LinkedIn del.icio.us Digg Google MySpace
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Meest gelezen

Laatste Nieuws