“Meerderheid gemeenteraad Maastricht tegen sluiting coffeeshops”

Door NEWWORLD, zondag 19 juni 2011 08:01
“Meerderheid gemeenteraad Maastricht tegen sluiting coffeeshops”
MAASTRICHT - Eerder deze week zijn de resultaten onderzoeken drugsoverlast Maastricht gepresenteerd. Het Instituut voor Veiligheid- en Crisismanagement (COT) heeft tellingen naar coffeeshopbezoekers uitgevoerd en Fijnaut/Rovers van de Universiteit van Tilburg hebben onderzoek gedaan naar de drugsoverlast, met als advies de coffeeshops te sluiten en als dit niet mogelijk blijkt te zijn, over te gaan tot invoering van een wietpas.

PvdA, GroenLinks, D66, TON, SP en Stadsbelangen Mestreech (samen 21 van de 39 zetels) zijn hogelijk verbaasd over de uitkomsten van het onderzoek van de Universiteit van Tilburg. Nog geen jaar geleden werd door deskundige Nicole Maalsté in haar onderzoek naar de drugsoverlast (een onderzoek naar de invoering van de wietpas op verzoek van initiatiefnemers van “Limburg trekt zijn grens”) een conclusie getrokken die haaks staat op de conclusie van Fijnaut/Rovers. Bovengenoemde politieke partijen kunnen zich dan ook niet aan de indruk onttrekken, dat kennelijk ook de wetenschap niet meer exact weet welke weg in het kader van het drugsdossier moet worden bewandeld om de overlast terug te dringen.

PvdA, GroenLinks, D66, TON, SP en Stadsbelangen Mestreech vinden echter dat in het belang van de stad niet langer gewacht kan worden met het nemen van passende maatregelen, en stellen daarom voor om voortvarend aan de slag te gaan met het spreidingsplan coffeeshops. Een plan dat reeds in praktijk heeft bewezen te werken. Bovengenoemde partijen willen hun burgers niet nog langer blootstellen aan allerlei experimenten om de drugsoverlast terug te dringen, maar willen een systeem invoeren dat werkt. Als het aan PvdA, GroenLinks, D66, TON, SP en Stadsbelangen Mestreech ligt, gaat nog voor de zomer de eerste schop de grond in.

(Gelezen door 1 op de 43 Limburgers)
Foto uploaden Reageer Print TwitThis NuJIJ MSNReporter Facebook LinkedIn del.icio.us Digg Google MySpace
Gerelateerde berichten
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Meest gelezen

Laatste Nieuws