Wethouder Horst aan de Maas stapt op

Door NEWWORLD, donderdag 20 oktober 2011 08:33
Wethouder Horst aan de Maas stapt op
KRONENBERG - Freek Selen (30) heeft besloten om per direct op te stappen als wethouder van Horst aan de Maas. Dit maakte het college van burgemeester en wethouders dinsdag bekend nadat wethouder Selen aan het begin van de B&W-vergadering aankondigde te stoppen als wethouder. Hij zei na lang wikken en wegen te hebben besloten om een andere wending aan zijn carrière te geven. Direct na zijn afstuderen is hij in de politiek beland en wethouder geworden. Een zware functie waarbij hij nauwelijks nog een privé-leven kon opbouwen.

Selen was zes jaar actief als wethouder. Eerst voor Sevenum2000 in de voormalige gemeente Sevenum en de afgelopen twee jaar voor Essentie in de fusiegemeente Horst aan de Maas. De Kronenberger heeft als wethouder Wonen, Lokale Economie, Sport en Verkeer en Vervoer in deze periode onder andere de bouw van de multifunctionele accommodatie Kerkebos in Swolgen afgerond en het centrumplan Sevenum verder getrokken nadat daar in de voormalige gemeente Sevenum al een start mee was gemaakt.

Het college verliest naar eigen zeggen een ‘speler uit het collegeteam’ en vindt dat bijzonder jammer, maar respecteert de afweging die Selen heeft gemaakt. Tegelijkertijd toont het college begrip voor de persoonlijke afwegingen die tot de keuze hebben geleid. Zijn partij Essentie laat in een persbericht weten het besluit van Selen te betreuren, maar de keuze van haar wethouder te respecteren.

(Gelezen door 1 op de 37 Limburgers)
Foto uploaden Reageer Print TwitThis NuJIJ MSNReporter Facebook LinkedIn del.icio.us Digg Google MySpace
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Meest gelezen

Laatste Nieuws