Peter de Koning nieuwe burgemeester Gennep

Door NEWWORLD, zaterdag 28 april 2012 00:38
Peter de Koning nieuwe burgemeester Gennep
GENNEP - De gemeenteraad van Gennep heeft in de besloten vergadering vrijdag een besluit genomen over de aanbeveling aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor de benoeming van een nieuwe burgemeester. De aanbeveling bevat twee namen, waarvan de eerste naam in de daarop volgende openbare raadsvergadering bekend is gemaakt. Als eerste wordt voorgedragen voor de benoeming de Peter de Koning uit Steenbergen.

De Koning is 58 jaar, gehuwd en lid van de VVD. Hij heeft een ruime ervaring in het openbaar bestuur. Zo was hij lid van de gemeenteraad van Ridderkerk van 1990 tot 2006, waarvan sinds 1998 fractievoorzitter. Van 2006 tot 2010 was de heer De Koning wethouder in de gemeente Ridderkerk met in zijn portefeuille: financiën, belastingen, planning en control, verkeer en openbaar vervoer, watermanagement, informatiemanagement, dienstverlening, procesbesturing en Wijkbestuurder van Slikkerveer. Sinds 2010 is de heer De Koning wethouder van buiten de raad in de gemeente Steenbergen (Noord-Brabant).

De Minister doet op basis van de aanbeveling van de gemeenteraad een voordracht aan Hare Majesteit de Koningin, die beslist over de benoeming van de burgemeester. Wanneer het Koninklijk Besluit hierover komt, is op dit moment nog niet aan te geven.

(Gelezen door 1 op de 30 Limburgers)
Foto uploaden Reageer Print TwitThis NuJIJ MSNReporter Facebook LinkedIn del.icio.us Digg Google MySpace
Gerelateerde berichten
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Meest gelezen

Laatste Nieuws