Hoofdkwartier in Brunssum wordt fors uitgebreid

Door NEWWORLD, donderdag 09 juni 2011 07:38
Hoofdkwartier in Brunssum wordt fors uitgebreid
BRUNSSUM - Commissaris van de Koningin in Limburg Léon Frissen heeft aangegeven buitengewoon verheugd te zijn over het besluit van de NAVO om haar operationele hoofdkwartier in Brunssum niet alleen te behouden, maar bovendien fors uit te breiden.

"Dit is heel goed nieuws voor Nederland, en nog veel beter nieuws voor Limburg. Ik heb mijzelf zowel in Brussel als in Den Haag zeer sterk gemaakt voor behoud en versterking van het Allied Joint Force Command (JFC) in Brunssum. De NAVO is sinds 1967 aanwezig met commandocentra in Zuid-Limburg. Daarmee vervult de NAVO een zeer belangrijke economische rol in onze provincie. Dit besluit betekent een bestendiging van deze langjarige relatie".

De defensieministers van de 28 NAVO-landen die vandaag en morgen in Brussel vergaderen hebben besloten om – ondanks de forse bezuinigingen die de NAVO moet doorvoeren – het hoofdkwartier in Brunssum te handhaven. De werkgelegenheid wordt vanwege een herschikking van Europese hoofdkwartieren zelfs uitgebreid: van 620 tot 850 arbeidsplaatsen. Het JFC in Brunssum speelt als operationeel hoofdkwartier een belangrijke rol in de aansturing van de International Security Assistance Force (ISAF) in Afghanistan. De uitbreiding die nu in Brunssum aan de orde is, hangt samen met de overheveling van een eenheid vanuit het Duitse Heidelberg naar Zuid-Limburg.

(Gelezen door 1 op de 40 Limburgers)
Foto uploaden Reageer Print TwitThis NuJIJ MSNReporter Facebook LinkedIn del.icio.us Digg Google MySpace
Gerelateerde berichten
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Meest gelezen

Laatste Nieuws