Wonen Weert-gemeente Weert tevreden over resultaten op woningmarkt

Door NEWWORLD, vrijdag 30 september 2011 07:33
Wonen Weert-gemeente Weert tevreden over resultaten op woningmarkt
WEERT - De gemeente Weert en Wonen Weert hebben de resultaten op het gebied van de woningmarkt in de periode 2006-2010 geëvalueerd. Beide partijen zijn op hoofdlijnen tevreden over de gemaakte afspraken en behaalde prestaties.

In deze periode zijn bijvoorbeeld jaarlijks gemiddeld 133 jongeren/starters aan woonruimte geholpen. Speciaal hiervoor is door Wonen Weert de “Kopen Dichterbij” regeling ingevoerd en heeft de gemeente een starterlening ingesteld. Verder zijn vele projecten gerealiseerd op verschillende terreinen. In het kader van Wonen bijv. Fatima en Keent, voor Welzijn bijv. de gemeenschapsruimte in de Oranjeflat, voor Zorg bijv. woon-zorgcomplex (wozoco) Zuyderborh, voor Leren en Werken bijv. het Kenniskwartier aan de Wilhelminasingel. De gemeente heeft het initiatief genomen voor het project “Mijn straat, jouw straat” (winnaar innovatieaward 2010) waarin partners samenwerken aan de leefbaarheid van een wijk.

De gemeente en Wonen Weert erkennen dat moeilijk is om de spanning op de woningmarkt weg te nemen. Toch wordt geprobeerd de doorstroming te bevorderen, onder meer door nieuwbouw die gericht op levensloopbestendig bouwen en wozoco’s. Maar ook door een nieuw woningzoekendensysteem van Wonen Limburg dat de woningzoekende meer keuzemogelijkheden biedt.

(Gelezen door 1 op de 23 Limburgers)
Foto uploaden Reageer Print TwitThis NuJIJ MSNReporter Facebook LinkedIn del.icio.us Digg Google MySpace
Gerelateerde berichten
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Meest gelezen

Laatste Nieuws