Weert zet eerste stap voor cameratoezicht

Door NEWWORLD, donderdag 22 september 2011 00:20
Weert zet eerste stap voor cameratoezicht
WEERT - Het Weerter gemeentebestuur wil, als dat nodig is, graag met camera’s toezicht houden in de openbare ruimte. Om dat mogelijk te maken, moet eerst de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) worden aangepast. Het college van B&W legt nu een voorstel aan de raad voor om de burgemeester de bevoegdheid te geven cameratoezicht in te stellen. Dat kan alleen als het nodig is in het belang van de handhaving van de openbare orde op openbare plaatsen in Weert. De gemeenteraad besluit hierover in de vergadering van 2 november.

De aanpassing van de APV is de eerste stap in het instellen van cameratoezicht. Het wil nog niet zeggen dat er in de stad ook daadwerkelijk camera’s verschijnen. Voordat camera’s worden ingezet moet eerst een aantal stappen worden doorlopen. Zo moet in overleg met politie en justitie de noodzaak worden vastgesteld tot het instellen van cameratoezicht in een bepaald gebied. Er moet met belanghebbenden worden overlegd en er moet een bedrijf worden ingeschakeld om de camera’s daadwerkelijk te plaatsen. En natuurlijk moet daarvoor geld beschikbaar zijn. Uiteindelijk kunnen belanghebbenden dan ook nog bezwaar en beroep tegen het besluit van de burgemeester instellen.

Nadat de gemeenteraad over de aanpassing van de APV een besluit heeft genomen en de Veiligheidsanalyse 2010 beschikbaar is, volgt een overleg van de gemeenteraad met de burgemeester, politie en openbaar ministerie. Dan worden de verdere stappen naar het inzetten van camera’s in de gemeente besproken.

(Gelezen door 1 op de 42 Limburgers)
Foto uploaden Reageer Print TwitThis NuJIJ MSNReporter Facebook LinkedIn del.icio.us Digg Google MySpace
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Meest gelezen

Laatste Nieuws