Doorstart Masterplan centrumgebied Nederweert

Door NEWWORLD, zondag 30 oktober 2011 07:51
Doorstart Masterplan centrumgebied Nederweert
NEDERWEERT - De gemeente Nederweert en projectontwikkelaar Synchroon uit Utrecht hebben in goed onderling overleg besloten om het samenwerkingsverband voor de uitvoering van het Masterplan Centrumgebied Nederweert te beëindigen. De aanleiding hiervoor zijn de ontwikkelingen in de vastgoed- en retailmarkt.

Begin 2010 sloten Synchroon en de gemeente Nederweert samen een concessieovereenkomst gericht op de uitwerking van het Masterplan in definitieve ontwerpen die de basis moeten vormen voor de uitvoering. Als gevolg van de economische omstandigheden is met name de planvorming en uitwerking voor het centrumgebied onvoldoende van de grond kunnen komen.

De partijen hebben met elkaar geconstateerd dat er binnen afzienbare termijn onvoldoende zicht bestaat op een haalbare vastgoedontwikkeling. Daarmee komt de belangrijkste reden om het samenwerkingverband aan te gaan met een ontwikkelaar te vervallen. Beide partijen zijn een beëindigingregeling overeengekomen.

De beëindiging van de samenwerking betekent niet dat het Masterplan van de baan is. De gemeente beraad zich momenteel op de vraag op welke manier aan de ambities in het Masterplan een vervolg kan worden gegeven. De gemeenteraad zal waarschijnlijk dit jaar nog een besluit nemen hoe met de diverse planonderdelen een doorstart gemaakt kan worden. Het gaat dan vooral om het woongebied Merenveld, de herinrichting van de wegen in het centrum, de herontwikkeling van het centrum rondom de locatie Wijen Woonwereld en de aanleg van een langzaamverkeersbrug.

(Gelezen door 1 op de 42 Limburgers)
Foto uploaden Reageer Print TwitThis NuJIJ MSNReporter Facebook LinkedIn del.icio.us Digg Google MySpace
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Meest gelezen

Laatste Nieuws