Mobiliteitscentrum voor medewerkers Jeugdzorg

Door NEWWORLD, woensdag 21 september 2011 01:17
Mobiliteitscentrum voor medewerkers Jeugdzorg
MAASTRICHT - Er komt een provinciaal mobiliteitscentrum Jeugdzorg. Dit centrum wordt ingericht om te voorkomen dat medewerkers in de Limburgse jeugdzorg werkloos worden als gevolg van de afgekondigde rijksbezuinigingen. Gedeputeerde Staten hebben hiervoor een bedrag van € 1,3 miljoen beschikbaar gesteld.

Het mobiliteitscentrum Jeugdzorg is nodig omdat naar verwachting 200 medewerkers in de Limburgse jeugdzorg hun baan dreigen te verliezen. Door een korting van het Rijk moeten de jeugdzorginstellingen het in Limburg jaarlijks met € 12,3 miljoen minder doen. Via het mobiliteitscentrum, dat twee jaar actief zal zijn, worden deze medewerkers naar een nieuwe baan begeleid.

Op dit moment wordt bij de geplande arbeidsbemiddeling uitgegaan van circa 200 personen. Bij jeugdzorginstelling Xonar in Maastricht zijn per 1 juli 2011 59 fte’s boventallig verklaard, waarbij het in totaal gaat om tachtig medewerkers. Bij Jeugdzorg Sint Joseph in Cadier en Keer is vanaf 1 april volgend jaar sprake van 60 medewerkers, die geen verlenging van het arbeidscontract krijgen. Bij Bureau Jeugdzorg in Roermond wordt op dit moment ingeschat dat vanaf 2013 in totaal 70 medewerkers. De consequenties van de bezuinigingen voor Rubicon Jeugdzorg in Horn en de Mutsaersstichting in Venlo zijn op dit moment nog niet helder.

(Gelezen door 1 op de 37 Limburgers)
Foto uploaden Reageer Print TwitThis NuJIJ MSNReporter Facebook LinkedIn del.icio.us Digg Google MySpace
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Meest gelezen

Laatste Nieuws