Theo Bovens aanbevolen als nieuwe Commissaris van de Koningin

Door NEWWORLD, zondag 12 juni 2011 00:33
Theo Bovens aanbevolen als nieuwe Commissaris van de Koningin
MAASTRICHT - In een besloten Statenvergadering heeft de Vertrouwenscommissie, onder voorzitterschap van de heer Peter van Dijk, gerapporteerd over de bevindingen van de Vertrouwenscommissie waarna de leden van Provinciale Staten hun stem konden uitbrengen. Op basis van dit stemresultaat is besloten tot aanbeveling van de heer Bovens voor de functie van Commissaris van de Koningin in Limburg.

Sinds 2003 is de 51-jarige Bovens vice-voorzitter van het College van Bestuur van de Open Universiteit Nederland. Sinds 2005 bekleedt hij de functie van voorzitter. Van 1994 tot 2003 was hij Wethouder Sociale en Economische Zaken/loco-burgemeester van de gemeente Maastricht. Daarvoor, vanaf 1985, was hij plv. directeur/hoofd Bureau Onderzoek/ Beheerder Onderzoeksinstituut, faculteit Economische Wetenschappen aan de Universiteit Maastricht. In de jaren vanaf 1983 vervulde hij functies binnen het CDJA (Christen Democratisch Jongeren Appèl) in Den Haag. Ook vervulde/vervult de heer Bovens vele nevenfuncties zowel lokaal, provinciaal als landelijk, zoals het lidmaatschap Taskforce Zuid-Limburg en het Kroonlidmaatschap tevens lidmaatschap van het Dagelijks Bestuur van de Sociaal Economische Raad. Theo Bovens is gehuwd, vader van een dochter en woonachtig in Maastricht.

De aanbeveling is direct na de Statenvergadering bekend gemaakt bij de kandidaat en bij Minister Donner (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties). Na instemming door de Ministerraad wordt Theo Bovens voorgedragen voor benoeming door de Kroon. De benoeming geldt voor 6 jaar en zal ingaan per 1 september 2011. De vacature is ontstaan nadat huidig CdK Léon Frissen op 17 december 2010 bekendmaakte niet beschikbaar te zijn voor herbenoeming per 1 juli aanstaande.

(Gelezen door 1 op de 52 Limburgers)
Foto uploaden Reageer Print TwitThis NuJIJ MSNReporter Facebook LinkedIn del.icio.us Digg Google MySpace
Gerelateerde berichten
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Meest gelezen© Peelweb. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer | Hosted by Mijndomein.nl