Gemeente neemt regie nieuw winkelcentrum Kerkrade over

Door NEWWORLD, vrijdag 21 oktober 2011 08:09
Gemeente neemt regie nieuw winkelcentrum Kerkrade over
KERKRADE - De gemeente Kerkrade neemt de regie voor het nieuwe winkelcentrum in eigen hand. In januari 2012 wordt een plan gepresenteerd. Met betrekking tot de bouw van het winkelcentrum is de afgelopen periode intensief overleg geweest met de projectontwikkelaar. Deze heeft echter laten weten dat het niet haalbaar is om de eerder gesloten realiseringsovereenkomst uit te voeren. De gemeente neemt vanaf nu zelf het voortouw met betrekking tot het winkelcentrum. Het plan wordt de komende maanden stedenbouwkundig, programmatisch en financieel voorbereid.

De gemeente kocht in juli van dit jaar de Theaterpassage met als doel om deze te herontwikkelen. Op termijn krijgt de bibliotheek in de passage een prominente plek. De wijze waarop theater en bibliotheek zich in de toekomst kunnen versterken, wordt nader onderzocht. “Het is teleurstellend dat de realiseringsovereenkomst met de projectontwikkelaar beëindigd is maar de partijen zagen geen andere mogelijkheid. De nieuwe situatie biedt nieuwe kansen. Zo kunnen we als eigenaar van de Theaterpassage op korte termijn aan de slag. Door deze snelle doorstart, verliezen we nauwelijks tijd. Na de forse investeringen in Eygelshoven en het Carboonplein in Kerkrade-West concentreren we ons nu op het invullen van het stadshart”, aldus burgemeester Jos Som vanuit zijn verantwoordelijkheid voor de centrumontwikkelingen.

De gemeente voert vanaf nu de regie en zal de komende periode de mogelijkheden onderzoeken. Met projectontwikkelaar Metroprop zal de gemeente in gesprek blijven om te bekijken in hoeverre deze in de plannen kan participeren.

(Gelezen door 1 op de 24 Limburgers)
Foto uploaden Reageer Print TwitThis NuJIJ MSNReporter Facebook LinkedIn del.icio.us Digg Google MySpace
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Meest gelezen

Laatste Nieuws