Minder externe bij gemeente Heerlen

Door NEWWORLD, zondag 06 november 2011 08:33
Minder externe bij gemeente Heerlen
HEERLEN - De gemeenteraad van Heerlen heeft de nota ‘Evaluatie inhuur extra personeel’ voor kennisgeving aangenomen tijdens de vergadering van dinsdag 1 november. Tijdens de vergadering van 8 juni 2010 dienden de SP en het CDA samen een motie in over de inhuur van externen. Dit als reactie op de regelmatig opduikende discussies over dit onderwerp.

Beide fracties vinden dat externen soms nodig zijn, maar constateren ook dat het wel erg vaak gebeurt en dat de kosten dan vaak hoog oplopen. In een tijd van economische crisis en bezuinigingen moet de gemeente ook zelf op de kleintjes letten, vinden ze. Daarom kreeg het college de opdracht een plan te maken om de kosten van de inhuur van externen te beperken.

Dit plan is besproken in november 2010. De belangrijkste uitgangspunten waren het beperken van de inzet van externen tot een bedrag van maximaal 12,5 procent van de totale loonsom, het instellen van een maximumtarief voor interim management van 1.300 per dag en het bevorderen van interne flexibiliteit.

Uit de evaluatie blijkt dat de organisatie zich op al deze punten aan de afspraken heeft gehouden. De realisatie van het laatste punt blijkt het lastigst. Dat heeft vooral te maken met de (tijdelijke) behoefte aan specifieke deskundigheid die de organisatie niet in huis heeft en met pieken en dalen in het werkaanbod die niet altijd kunnen worden opgevangen door de structurele organisatie.

(Gelezen door 1 op de 24 Limburgers)
Foto uploaden Reageer Print TwitThis NuJIJ MSNReporter Facebook LinkedIn del.icio.us Digg Google MySpace
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Meest gelezen

Laatste Nieuws