Digitale flitspaal in werking in Gulpen

Door NEWWORLD, woensdag 02 juli 2014 07:31
Digitale flitspaal in werking in Gulpen
GULPEN - De flitspaalinstallatie op de kruising van de Rijksweg N278 en de Molenweg / Ingbergrachtweg is aangepast en gedigitaliseerd. In de loop van de volgende week worden de palen aangezet. De paal werkt 24 uur per dag en zodra bestuurders door rood rijden en/of te hard rijden. Weggebruikers voorkomen op deze locaties dat ze een bekeuring op de deurmat krijgen door zich te houden aan de regels.

Flitser
De nieuwe flitspaal heeft politiestriping en een digitale camera, waarmee gemaakte beelden van snelheidsovertreders direct worden overgeseind naar een dataverwerkingseenheid. De bekeuring valt zodoende sneller op de deurmat, zodat de betrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en het gedrag sneller kan aanpassen.

De oude analoge flitspaal maakte nog gebruik van een filmrol, die eerst ontwikkeld moet worden en dan pas kan worden uitgelezen. De digitale flitser die geen last heeft van een volgeschoten film, werkt dag en nacht en maakt gebruik van een infrarood flitser die niet zichtbaar is.

Roodlichtcamera
Een flitspaal bij een kruising of splitsing met verkeerslichten, meet niet alleen de snelheid van iemand die te hard rijdt maar legt ook weggebruikers vast die door rood rijden. Een automobilist die te hard door rood rijdt, krijgt dus twee boetes: een voor snelheid en een voor rijden door rood licht.

Bewezen effect
Digitale flitspalen staan op plaatsen waar eerder de oude, analoge flitspalen stonden

Het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente hebben vastgesteld dat op bovengenoemde locatie de flitspaal vervangen wordt. Flitspalen hebben een bewezen effect op de beïnvloeding van het rijgedrag.

(Gelezen door 1 op de 56 Limburgers)
Foto uploaden Reageer Print TwitThis NuJIJ MSNReporter Facebook LinkedIn del.icio.us Digg Google MySpace
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Meest gelezen

Laatste Nieuws