Grote hoeveelheid drugsval aangetroffen

Door Peelweb, dinsdag 13 oktober 2015 14:02
Grote hoeveelheid drugsval aangetroffen
SCHIMMERT - donderdagmiddag trof de politie een grote hoeveelheid drugsafval aan in een loods aan de Holsweierweg. De bewoner is hierbij aangehouden.

Naar aanleiding van een melding van een verdachte situatie gingen agenten vanmiddag een kijkje nemen en troffen in een loods twee vaten aan die mogelijk te maken hadden met synthetische drugs. Een tweede loods bleek een voormalige lablocatie te zijn geweest en daar lagen allerlei verpakkingen en mogelijk drugsafval van synthetische drugs. De exacte hoeveelheid is daarvan nog niet bekend maar het gaat om een grote hoeveelheid. De spullen waren opgeslagen in het hooi en dus zeer brandgevaarlijk. het LFO is op dit moment bezig om de aangetroffen spullen veilig te stellen. Vrijdag gaat het onderzoek verder en zullen de spullen geruimd worden.

Ondermijningsteam Limburg

De politie Brunssum/Landgraaf werkt onder andere samen met het ondermijningsteam Limburg en de Landelijke Faciliteit Ontmanteling. Bovenstaande actie sluit aan bij de sturing op de gezamenlijke aanpak om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet uit zijn te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financien, vergunningen en huisvesting. Het ondermijningsteam werkt integraal samen met gemeenten, provincies, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Elke interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

(Gelezen door 1 op de 146 Limburgers)
Foto uploaden Reageer Print TwitThis NuJIJ MSNReporter Facebook LinkedIn del.icio.us Digg Google MySpace
Gerelateerde berichten
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Meest gelezen

Laatste Nieuws