Start Corio Glana in Heerlen

Door NEWWORLD, zondag 14 maart 2010 01:13
Start Corio Glana in Heerlen
HEERLEN - Vrijdag organiseerde Natuurmonumenten en de gemeente Heerlen de feestelijke plantdagen voor de uitbreiding van het Imstenraderbos. Deze plantdagen vormden mede de start van highlight 1 het project Corio Glana. In de planvisie Corio Glana gaat het om herstel van de Geleenbeek (van de bron in Benzenrade tot aan de gemeente Beek), natuurontwikkeling, behoud van cultuurhistorie en verbetering van recreatie-mogelijkheden. Highlight 1 omvat de gebiedsontwikkeling Imstenrade.

Vijf gemeenten (Heerlen, Nuth, Schinnen, Sittard-Geleen, Voerendaal en Beek), het waterschap Roer en Overmaas, Vereniging Natuurmonumenten ,drie gebiedscommissies en de provincie Limburg zijn betrokken bij de realisatie van Corio Glana. Het project wordt, afhankelijk van het verkrijgen van de benodigde financiële middelen, in verschillende fases uitgevoerd.

De bosuitbreiding van het Imstenraderbos aan de kant van de Pausenweg is nu bijna afgerond. De overige projecten worden in het 2e en 3e kwartaal voorbereid om in het najaar van 2010 uit te kunnen voeren. We hopen in het 2e kwartaal van 2011 de plannen voor gebiedsontwikkeling Imstenrade helemaal afgerond te hebben.

(Gelezen door 1 op de 13 Limburgers)
Foto uploaden Reageer Print TwitThis NuJIJ MSNReporter Facebook LinkedIn del.icio.us Digg Google MySpace
Gerelateerde berichten
Reacties
blad schreef op 18-02-2015 om 11:37 het volgende:
de info over corio-glana is veelvuldig te vinden, maar echte details van hoe het was en hoe het wordt (wanneer?) zijn moeilijk te vinden of te interpreteren. Een gemiste kans?

[1]


Meest gelezen

Laatste Nieuws