Geen buit bij plofkraak geldautomaat

Door NEWWORLD, zondag 02 november 2014 08:08
Geen buit bij plofkraak geldautomaat
CADIERENKEER - In de vroege ochtend van zaterdag vond een plofkraak plaats bij een geldautomaat aan het Raadhuisplein in Cadier en Keer. Er is geen buit gemaakt.

Rond 5.00 uur is geprobeerd de geldautomaat met explosieven op te blazen. Dit is mislukt. Vervolgens is getracht de gevel te rammen met een auto. Toen dit ook niet lukte, hebben de daders de auto, die van diefstal afkomstig bleek te zijn, in brand gestoken. Vervolgens zijn ze in een andere - tot nu nog onbekende auto - gevlucht. Het is nog onduidelijk om hoeveel verdachten het precies gaat. Ook is de vluchtrichting nog niet bekend.

In verband met het politie onderzoek hebben de bewoners van de boven de geldautomaat gelegen panden, direct na de plofkraak hun woning moeten verlaten. Zij zijn door de gemeente opgevangen in een buurthuis en kunnen inmiddels weer terug naar hun woning.

EOD
Omdat de verdachten gebruik hebben gemaakt van explosieven is de EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) in kennis gesteld. Deze zijn ter plaatse en de verwachting is dat deze dienst rond 11.30 uur haar werkzaamheden heeft afgerond.

Getuigenoproep
Op dit moment is de politie bezig met technisch en tactisch onderzoek. Personen die iets weten van deze plofkraak, in de omgeving van het Raadhuisplein in Cadier en Keer iets gezien hebben of weten in welke richting de vluchtauto gereden is, kunnen contact opnemen.

(Gelezen door 1 op de 89 Limburgers)
Foto uploaden Reageer Print TwitThis NuJIJ MSNReporter Facebook LinkedIn del.icio.us Digg Google MySpace
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Meest gelezen

Laatste Nieuws